šrouby a matice, baví nás velice
Konstrukční (tesařské) vruty
14.10.2021

Konstrukční (tesařské) vruty

Vruty konstrukční (nazývané také tesařské) jsou dalším, v poslední době hojně používaným typem, které nahrazují nejen běžně používané hřebíky a vruty, ale zejména závitové tyče a svorníky u nosných konstrukcí, kde jsou vyžadovány kvalitní spoje při vysokém zatížení.

Používají se především pro spoje na bázi dřeva (dřevěný masiv, OSB desky, dřevotřískové desky a další), jsou vhodné pro všechny druhy dřevěných konstrukcí (střešní konstrukce, zahradní domky, pergoly, altány, stání pro automobily, ploty…).

Konstrukční tesařské vruty ve dvou variantách

Konstrukční tesařské vruty se vyrábí z kvalitních zušlechtěných ocelí, jejichž mechanické vlastnosti výrazně převyšují vlastnosti běžného spojovacího materiálu. Vůči korozi jsou ošetřeny galvanickým pozinkováním, žlutě nebo modře chromátovaným. Finální nános kluzného laku výrazně redukuje tření a působí i jako další vrstva proti korozi.

Chci si objednat 

Vyrábí se v následujících variantách:

zápustná hlava

- se zápustnou hlavou, opatřenou ještě frézovacími drážkami ve spodní části k usnadnění jejího zahloubení do materiálu

talířová hlava

- s plochou talířovou hlavou s velkou dosedací plochou (odpadá tak použití dalších podložek)

Konstrukční tesařské vruty bez předvrtání

Konstrukční tesařské vruty jsou opatřeny drážkou TORX, která minimalizuje přeskakování bitu v drážce a dále řeznou špičkou a frézovacím segmentem na těle. Díky těmto konstrukčním prvkům se vruty používají bez předvrtání s minimálním vynaloženým úsilím, jsou tedy vítaným prvkem z pohledu uživatelského komfortu.

Tesařské vruty jsou certifikovaný výrobek s garancí stálé kvality, jsou na hlavě opatřeny ražbou s uvedením délky vrutu. Tato informace slouží jako doklad o tom, jaký vrut byl při montáži použit.

tesařské vruty bez předvrtání

Konstrukční vruty se vzhledem k jejich rozsahu použití vyrábí v široké rozměrové řadě.

Další naše produkty

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

s čímkolivnás neváhejte kontaktovat